banner32
banner33
banner31

Denktaş, Kutlu Evren’in bakanlık isteği iddiasını yorumladı: Bazen hırs, mantığı aşıyor!

15 Ekim 2024 Salı 13:43
Denktaş, Kutlu Evren’in bakanlık isteği iddiasını yorumladı: Bazen hırs, mantığı aşıyor!

Eski bakan Serdar Denktaş, Kıbrıs Postası TV'de Gökhan Altıner’in sunduğu "Sabah Postası" programında Meclis Başkanlığı seçim sürecine ve UBP içerisindeki duruma dair önemli açıklamalarda bulundu. Denktaş, Meclis Başkanlığı seçiminin UBP kurultayının bir yansıması olduğunu ve parti içi çatışmaların bu duruma yol açtığını belirtti. Zorlu Töre’nin Meclis Başkanlığı seçiminde 23 evet ve 25 hayır oyu alması sonrası Başsavcılığın vereceği görüşün Töre lehine olabileceğinden endişe duyduğunu ancak adalet sistemine olan güveninin olumlu sonuçla pekiştiğini dile getirdi.

Muhalefete Sorumluluk Çağrısı

Denktaş, muhalefetin de bu süreçte sorumlu davranması gerektiğini vurguladı. Meclis Başkanı’nın seçilmesinin önemine değinerek, "Biz seçtirmeyiz, onların görevidir" yaklaşımını eleştirdi. Bu anlayışla devam edilecekse Meclis’ten çekilerek erken seçime gidilmesi gerektiğini savundu.

Erken Seçim Kaçınılmaz

Erken seçim olasılığını değerlendiren Denktaş, bu durumda fazla bir değişiklik olmayacağını öne sürdü ve Meclis’in itibarının kaybolduğunu, halka olan güvenin zedelendiğini söyledi.

UBP İçi Çatışmalar

UBP içerisindeki durum hakkında da sert eleştirilerde bulunan Denktaş, "UBP’nin içinde herkes birbiri ile oyun oynuyor, hiçbiri benim gözümde devlet adamı değil" dedi.

Kutlu Evren ve Bakanlık Talepleri

Denktaş, Kutlu Evren’in İçişleri Bakanlığı’nı istediği yönündeki iddiaları değerlendirerek, milletvekillerinin bakanlık talep etmesinin doğru olmadığını ifade etti. Bakanların başbakan tarafından seçildiğini hatırlatan Denktaş, bu konuda baskı yapılmasının doğru olmadığını ve bazen hırsın mantığın önüne geçtiğini belirtti.

Son olarak, Denktaş, Başbakan Ünal Üstel’in erken seçim dışında bir seçeneği kalmadığını söyledi.

KAYNAK: KIBRIS POSTASI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.