banner32
banner33
banner31

Töre'den, Tuzla şehitleri mesajı...

23 Temmuz 2024 Salı 16:59
Töre'den, Tuzla şehitleri mesajı...

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, milli mücadele yıllarında Tuzla'da şehit olan 21 Tuzlalı için mesaj yayımladı.

Meclisten verilen bilgiye göre, Töre mesajında şunları kaydetti:

“Tuzla gibi küçük bir köyde 21 şehidimiz vardır. Vatanın her bir toprağında şehitlerle verilen mücadeleler sonrası KKTC kurulmuştur.

Şehitlerimizin bizlere kutsal bir emaneti olan vatan topraklarında kendi devletimizi kurduk ve bu sayede de bağımsız, özgür ve güven içerisinde yaşamaktayız.

Şehitlerini unutan bir halkın bağımsızlığını koruyamayacağını iyi bilmeliyiz. Rumların Kıbrıs'ı bir Helen adası yapmak için Kıbrıs Türklerine karşı saldırıya geçtiğini ve ENOSİS uğruna bu coğrafyada yaşanan soykırımı ve zulmü asla unutmayacağız, unutturmayacağız. Burada geçmişte yaşananları uluslararası toplum görmezden gelemez. 

Şehitlerimizin, gazilerimizin, kahraman Mehmetçiklerimizin ve Mücahitlerimizin canlarını feda ederek vatan yaptıkları bu topraklar üzerinde kurulan devletimize sahip çıkarak Anavatan Türkiye'nin etkin ve fiili garantörlüğünden asla vazgeçmeyeceğiz.

Tuzla’da şehadete yürüyen şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum.

Kıbrıs Türk halkı, hangi şartta olursa olsun bağımsızlık ve egemenlikten vazgeçmeyeceğini göstermiştir.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.