banner32
banner33
banner31

Mertcan Mavi: 2020 yıllarında üç kez Netflix'e başvurduk

02 Eylül 2024 Pazartesi 08:12
Mertcan Mavi:  2020 yıllarında üç kez Netflix'e başvurduk

Senarist/ Yönetmen Mert Can Mavi, Kıbrıs’ta yaşanan gerçekleri ekrana taşımaya hazır olduğunu söyledi.

Yazılı bir açıklama yapan Mavi şu ifadeleri kullandı;

Son günlerde, dünyaca ünlü dizi ve film platformu Netflix’te yayınlanacağı duyurulan Famagusta isimli dizi, büyük yankı uyandırmıştır. Dizinin, 1974 yıllarında adaya huzur ve barış getiren Türk Silahlı Kuvvetleri’ni işgalci olarak göstermesi, bizleri derinden üzmüştür.
2018 yılında, genç bir yönetmen olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti televizyonlarında %100 yerli yapım olan Aşk-ı Kıbrıs dizisi projemizi hayata geçirdik. Projemizin başarısını daha geniş kitlelere ulaştırmak ve uluslararası arenada tanıtmak amacıyla, 2020 yıllarında üç kez Netflix Türkiye ve diğer Netflix platformlarına başvurular yaparak dizimizin değerlendirilmesini talep ettik. Ne yazık ki, bu başvurularımızdan herhangi bir geri dönüş alamadık.
2019 yılında, Aşk-ı Kıbrıs dizimiz, ikinci sezonunun ardından yayın hayatına son verdi. Ancak, iki toplumun refah içinde birlikte yaşadığında neler olacağını anlatan bu projeyi, bir film haline getirerek dünya çapında tanıtmak amacıyla devlet desteği talep ettik. Beklenen desteği göremediğimiz için projemiz askıya alınmak zorunda kaldı. Fakat bizler, hem senaryomuza hem de hikayemize olan güvenimizi kaybetmedik.
Kıbrıs’ın kültürünü ve barış içindeki potansiyelini dünyaya tanıtma yolunda gönüllü olarak kolları sıvamaya ve setlere dönmeye hazır olduğumu tüm ilgili mecralara bildirmek isterim. Bu doğrultuda, ülkemizi en iyi şekilde temsil edecek projelerle uluslararası arenada varlık göstermeyi amaçlıyoruz.
Saygılarımla 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.