banner32
banner33
banner31

Güney’den Kuzey’e kaçak geçiş yapan iki zanlı, 3 gün tutuklu kalacak

2023 yılında Türkiye'den kaçak olarak Güney Kıbrıs’a geçiş yapan Altaha Mustafa ve Laith Al-Hasan, Suriye'ye geri dönmek için kaçak olarak KKTC'ye geçiş yaptıkları sırada tespit edilerek tutuklandı. Mahkeme, zanlıların 3 gün tutuklu kalmasını kararlaştırdı.

12 Ağustos 2024 Pazartesi 08:40
Güney’den Kuzey’e kaçak geçiş yapan iki zanlı, 3 gün tutuklu kalacak

Demirhan’da meydana gelen “Birinci derece askeri yasak bölgeyi ihlal” suçundan tutuklanan Altaha Mustafa ve Laith Al-Hasan dün mahkemeye çıkarıldı.

Demirhan Polis Karakolu’nda görevli polis memuru Batuhan Ünalan, mahkemede olguları aktardı. Polis, 11 Ağustos 2024 tarihinde saat 07.00 sıralarında, Demirhan’da, Güney Kıbrıs’ta sakin Altaha Mustafa ve Laith Al-Hasan’ın, Akıncılar bölgesinde henüz tespit edilemeyen bir bölgeden geçerek askeri yasak bölgeyi ihlal edip KKTC'ye geldiklerini söyledi. Polis, zanlıların Erülkü Süpermarket önünde tespit edilerek tutuklandıklarını belirtti.

Polis memuru, yapılan soruşturmada zanlıların 2023 yılında Türkiye'den gayri yasal yollardan Güney Kıbrıs’a gittiklerini ve şimdi ise ülkelerine dönmek istedikleri için KKTC’ye geldiklerini söylediklerini açıkladı.

Polis, soruşturmanın devam ettiğini, zanlıların ifadelerinde beyan ettiği detayların araştırılacağını, incelenecek kamera görüntüleri olduğunu söyledi. Polis, her iki zanlının da 3 gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Rauf Kürşad, zanlıların 3 gün süreyle polis nezaretinde tutuklu kalmasına karar verdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.