banner32
banner33
banner31

Bayır’dan 20 Temmuz Mesajı

19 Temmuz 2024 Cuma 11:54
Bayır’dan 20 Temmuz Mesajı

Seracılar Birliği Başkanı Veli Bayır “20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı” ile Kıbrıs Türk Halkı’na özgürlüğün ve huzurun geldiğini söyledi.
Bayır’ın “20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı” dolayısıyla yayımladığı mesaj şöyle;
"Kıbrıs Türkü’nün 1960 Cumhuriyeti’ndeki haklarını1963’de kanlı saldırılarla ortadan kaldırmak isteyen faşist zihniyet, adayı Yunanistan’a bağlamak uğruna uluslararası hukuku ve Kıbrıs Türkü’nün anlaşmalardan kaynaklanan haklarını oldubittiye getirerek ortadan kaldırmak istemiştir.
1950’lerin ortasından itibaren birçok kez Kıbrıs Türkü’nün canına ve malına kast etmiş olan bu faşist zihniyetin Kıbrıs Türkü’ne karşı 1963 sonrası başlattığı saldırılar, toplu katliamlar, baskı ve zulüm karşısında halkımız mukavemetçi gücü ile direnmiş, onurlu bir varoluş mücadelesi vermiştir.
En karanlık günlerde, en umutsuz anlarda, her zaman yanımızda olan Anavatan Türkiye’nin desteği ve kararlı duruşu sayesinde Güneş Kıbrıs’ta doğmuştur. Türk milletinin ayrılmaz bir parçası olan Kıbrıs Türkü, 20 Temmuz tarihinde özgürlüğüne kavuşmuş, ada akan kan durmuştur. 20 Temmuz tarihi Kıbrıs Türkü’nün özgürlük miladıdır. Özgürlüğümüzü nasıl kazandığımızı unutmadık, unutturmayacağız. Bu uğurda bizler için canlarını feda edenlerin hatıralarını yaşatmaya, mücadelelerinin ışığında onlardan aldığımız bayrağı daha da ileriye taşımaya ve daha güçlü bir KKTC için çalışmaya devam edeceğiz.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.