banner32
banner33
banner31

Cerrahın çocuğu ameliyata girdi, hastanın kafatasına delik açtı

02 Eylül 2024 Pazartesi 09:05
Cerrahın çocuğu ameliyata girdi, hastanın kafatasına delik açtı

Avusturya'da bir cerrahın, 13 yaşındaki kızına bir hastanın kafatasında delik açtırdığı iddia edildi.

Olay, Ocak ayında gerçekleşen bir orman kazasında ciddi baş yaralanmaları yaşayan 33 yaşındaki bir adamın, hava ambulansı ile Graz Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılmasıyla başladı. Acil ameliyat gerektiren bu durumda, cerrahın, genç kızına ameliyata katılma izni verdiği ve hatta kafatasında delik açmasına izin verdiği öne sürülüyor.

Her ne kadar operasyonun sorunsuz geçtiği belirtilse de, hasta hâlâ çalışamaz durumda ve Graz savcılığı tarafından tüm cerrahi ekip hakkında soruşturma yürütülüyor.

Şikayet, Nisan ayında isimsiz olarak savcılığa iletilmiş ve mağdura ise ancak Temmuz ayında polis tarafından bilgi verilmiş.

Ameliyatta bulunan cerrah ve bir diğer uzman çalışandan hastane tarafından görevlerine son verildi.

Olayla ilgili olarak mağdurun avukatı Peter Freiberger, "Bu tür bir durumda, bilinçsiz bir şekilde denek haline geliyorsunuz. Bu kabul edilemez, böyle bir şey yapılamaz" şeklinde tepki gösterdi.

Travma cerrahisi uzmanı Manfred Bogner ise bu duruma şaşkınlığını dile getirerek, ameliyat odasının sadece işini yapmak için orada bulunan kişilere ait olduğunu ve bir çocuğun bu tür bir operasyonda yer almaması gerektiğini belirtti.

Graz Üniversitesi Hastanesi'nden konuyla ilgili bir açıklama bekleniyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.