“Siyasi ve Toplumsal Bir İrade İle Tüm Sorunlarımızı Çözeriz”

GÜNDEM

Ulusal Birlik Partisi Genel Başkan Adayı Hasan Taçoy, Hakikat TV’de katıldığı programda gündeme ilişkin soruları yanıtladı.
Taçoy, UBP Genel Başkanlığına koltuk, makam ve mevki için aday olmadığının altını çizerek, “Bir kenarda durur ve bakanlık yapabilirdim. Kimseyle de kötü olmaz kendi işime bakabilirdim. Ama ben bu ülkenin, bu partinin sessiz çoğunluğunu temsil ediyorum. Bu ülkede ve UBP’de işlerin kötüye gittiğini görüyorum. Çocuklarımız için, geleceğimiz için aday oldum” dedi. 
Ülkenin yıllardır koalisyonlarla, sürekli değişen hükümetlerle ve genel başkanlarla yönetildiğine işaret ederek “Ne iyiye gitti?” diye soran Taçoy, “Eğer her şey iyiyse, herkes halinden, ülkenin durumundan, Partimizin durumundan memnunsa zaten çıkıp aday olmazdım. Memnun olan bir kişi varsa o da Ünal beydir. Ünal bey hayalinde bile göremeyeceği bir makamda oturmaktadır. Oraya nasıl geldiğini hepimiz biliyoruz” ifadelerini kullandı.
“Bugünü ve geleceği tartışalım” diyen Taçoy, kalıcı ve gerçekçi bir şekilde sorunları çözmeyi isteyen bir siyasi ve toplumsal irade olması halinde bir çok sorunun Anavatan Türkiye’nin de desteğiyle çözülebileceğini vurguladı. 
Hasan Taçoy, “Daha iyi eğitim, daha yeni ve depreme dayanıklı okullar, öğrencilerimize günde en azından bir öğün ücretsiz yemek verebilmek için Kıbrıs Meselesinin çözümünü beklememize gerek yok örneğin. Daha iyi sağlık sistemi, daha iyi kamu hizmeti, kesilmeyen elektrikler, daha ucuz elektrik faturaları için bizim harekete geçmemiz gerekir. Şu anda bu alanlardan memnun muyuz? Memnun olan varsa zaten götürsün oyunu Ünal beye versin” dedi.
UBP’nin ülkenin kurucu partisi olduğunu anımsatan Taçoy, bugüne kadar 22 olağan kurultay yapmış olan partide mevcut genel başkan ve kendisi de avukat olan genel sekreterin bugünkü süreci her alanda olduğu gibi yönetmeyi yine becerememiş olduklarını söyledi. 
“Bu süreç bu hale geldiyse tek sorumlusu Ünal bey ve onun genel sekreteridir” vurgusu yapan Taçoy, “Sonunda bağımsız yargımız duruma el koymuştur. Parti tüzüğüne uyulmasını zorunlu kılmıştır. Ünal beye sesleniyorum; Parti tüzüğüne uymayan bir genel başkana nasıl güvenebiliriz?” ifadesini kullandı. 
Taçoy, “Dertleri belli. 23 Ocak 2024’ten sonra üye yaptıkları kişilere kurultayda tüzüğe rağmen oy kullandırmak. Bu kişilerle seçimi kazanacaklarını düşünüyorlar. Bu partinin zaten 18 bin üyesi var oy kullanabilecek. Onlara neden güvenmiyorsunuz? Yoksa kendinize mi güvenmiyorsunuz? Böyle usulsüzlüklerle, tüzük, kural tanımayarak kurultayı kazanacaklarını zannediyorlar” dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.